Здравейте! Скоро бях да проверявам фреона и се оказа, че системата е О'кей и не се нуждае от дозареждане, но дори и на Low не прави много студено. Къде да търся проблема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Климатика..
Collapse
X
-
Нямам идея какво е налягането, момчето каза че всичко е наред, държах на място около 2500 оборота и темературата слезе до към 15 градуса и изключих понеже уреда на водата качи към 100 и се уплаших да не прегрее. Нормално било за 10 годишна кола да е над 10. Иначе винаги като е студена сутрин и дам на контакт да подгрее се чува едно тракане зад таблото за около 15-тина секунди, след което спира.Alfa Romeo 164 Super 2.5 TD '97
Comment
-
Нормално било и да се дозарежда фреон всяка година-ТАШАЦИ!!!Дееба и измамниците!Дома да не си зареждат хладилниците с фреон всяка година,а?!Хич не им забелязвайте,над 60 процента от хладилните техници най-умеят да пробиват дупки а дюбели за закачане на климатици!Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
: - )
Нищо нормално няма в това което ти прави климата колега. За съжаление напоследък бая понавлязох в материятата специално за 155 и трябва да ти кажа че повечето техници знаят само да зареждат фреон и да гледат дали тече от някъде. А възрастта на колата пък изобщо не влияе в случая. Нормално е да дава някъде около 8 - 10 градуса (някои колеги постигат и по-ниски температури)
За начало бих ти препоръчал да си почистиш радиатора на климатика защото когато е много мръсен не може да се получи добро топлоотделяне и цялата система се товари. После погледни кога и за колко време работи компресора. От това може да се получи известна представа на каде да се търси евентуален проблемAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
: - )
С пароструйка, нежно и от разтояние за да не му изправиш ламелите. изисква се и известна доза разглобяване на маската и предната броня но пък така ще можеш да си изчистиш всички радиаториAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от StreetGlowКато цъкна Econ и лампичката изгасне компресора сработва и не изключва, докато не натисна отново този бутон. Момчето имаше предвид, че може компресора нещо да не е наред от работа през годините. Иначе как да почистя въпросния радиатор?Той или прави налягане или не.Какво всъщност ти е проверил на системата при положение,че не е разбрал в какво състояние е компресора?На дизел климатика се тества на 1500 оборота!Компресора работи постояно докато не достигне зададената температура,след което почва да включва и изключва през определен интервал.На мен с 600гр. фреон 20 годишната бангия ми изкара 7* на средната духалка при 40* в колата при 1500 оборота.Когато я е напекло здравата слънцето не обръща много бързо въздуха и трудно охлажда и и трябва известно каране,но ако го пуснеш на сянка прави доста студено.Накарай ги да ти измерят високото и ниското налягане и ще разбереме дали има проблем със системата или има нещо друго.
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
В смисъл, да не би нещо да са се износили буталата в комересора или каквото е в него. Високото налягане не е мерено. Никога не се е случвало при задаване на най-ниска температура на таблото(винаги е на Low, понеже не ми се струва много хладно в купето) компресора да спре.Alfa Romeo 164 Super 2.5 TD '97
Comment
-
Еми то ако са му износени буталата няма да прави налягане.Затова ти казвам да и измерят наляганията и да се види.Налягането да се мери с 1200гр. фреон.Толкова колкото ти сабира системата.На LO и на мен компресора работи почти постоянно,но понякога изключва.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaНа мен пък днеска да вземат да ми се включат перките и след като я угасих пак си работеха.Извадих плюса от акумулатора.Боби,къде ли се крие проблема?-кат се има предвид,че реостата е новAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
а
КОлеги аз също съм забелязал този проблем , когато карам барзо духа по студен въздух , дали е радиатора или .. ?Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Comment
Comment